Welcome IIA Albania

​Mirësevini në IIA Albania

Albanian Institute of Internal Auditors (AIIA) është Instituti lokal i Institutit të Audituesve të Brendshëm (IIA), një organizatë​ profesionistësh që vepron në fushën e auditimit të brendshëm, riskut dhe kontrolleve të brendshme. E themeluar në 2010, nga një grup profesionistësh që ushtrojnë veprimtarinë e tyre në sektorin privat dhe publik, AIIA është e vetmja organizatë profesionale për audituesit e brendshëm në Shqipëri. Pjesë e Institutit Global të Audituesve të Brendshëm, AIIA mbështet dhe promovon Standardet Ndërkombëtare të Auditimit të Brendshëm dhe i përkushtohet zhvillimit dhe përparimit të profesionit të auditimit të brendshëm.

Qëllimi ynë është të bashkojë profesionistët e auditimit të brendshëm me botën e jashtme. Duke vizituar faqen tonë dhe u anëtarësuar, të gjithë profesionistët e interesuar do të mësojnë më shumë mbi auditimin e brendshëm dhe zhvillimet e kesaj ​fu​she.


Rreth IIA

Themeluar në 1941, Instituti i Audituesve të Brendshëm (IIA) është një shoqatë profesionale ndërkombëtare me zyrat qëndrore në Lake Mary, Florida, USA. IIA është zëri global i profesionit të auditimit të brendshëm, autoriteti i aprovuar, udhëheqës i njohur, kryepromovuesi dhe edukuesi primar i kesaj fushe. Përgjithësisht anëtarët e IIA punojnë në auditimin e brendshëm, menaxhimin e riskut, qeverisje, kontroll të brendshëm, auditimin e teknologjisë së informacionit, edukim dhe siguri.

 Ngjarjet e ardhshme

 

 

 Lajime

 

 

The IIA Launches Enhanced CRMA ProgramThe IIA Launches Enhanced CRMA Program10/12/2021 4:00:00 AM<p>​​The Institute of Internal Auditors (IIA) is focused on providing internal audit practitioners with opportunities to gain, strengthen, and showcase their risk management assurance capabilities.</p>https://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/The-IIA-Launches-Enhanced-CRMA-Program.aspxhttps://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/The-IIA-Launches-Enhanced-CRMA-Program.aspxThe IIA Launches Enhanced CRMA Program
NEW! Internal Audit Foundation and IIA Chairman of the Global Board Report — Future Ready: Upskilling Today for the Profession of TomorrowNEW! Internal Audit Foundation and IIA Chairman of the Global Board Report — Future Ready: Upskilling Today for the Profession of Tomorrow8/4/2021 4:00:00 AM<p>​<span><span>As Charlie T. Wright, 2021–22 Chairman of The Institute of Internal Auditors (IIA) Global Board of Directors, set out to accept his new responsibilities, he made a future-focused commitment. Along with the Internal Audit Foundation, Wright presents “Future Ready: Upskilling Today for the Profession of Tomorrow,” a white paper connecting findings from research in the field and the Foundation’s global study, Assessing Internal Audit Competency, to highlight the critical skills and competencies internal auditors must develop today to compete in the workforce of the future.</span></span></p>https://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/NEW-IAF-and-IIA-Chairman-of-the-Global-Board-Report-Future-Ready-Upskilling-Today-for-the-Profession-of-Tomorrow.aspxhttps://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/NEW-IAF-and-IIA-Chairman-of-the-Global-Board-Report-Future-Ready-Upskilling-Today-for-the-Profession-of-Tomorrow.aspxNEW! Internal Audit Foundation and IIA Chairman of the Global Board Report — Future Ready: Upskilling Today for the Profession of Tomorrow
2021–22 Global Chair and Board Take Office2021–22 Global Chair and Board Take Office7/7/2021 4:00:00 AM<p>​<span><span>​As the newly elected Chair of the Global Board, Charlie T. Wright, CIA, will preside over the Global Board of Directors, whose 17 members were also elected during The IIA’s annual business meeting on 7 July 2021.</span></span></p>https://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/2021-22-Global-Chair-and-Board-Take-Office.aspxhttps://institutes.theiia.org/sites/Albania/news/Pages/2021-22-Global-Chair-and-Board-Take-Office.aspx2021–22 Global Chair and Board Take Office

​​​Bashkohu me IIA​​​​​​​​

 

 

IA Magazine Online - Octoberhttps://iaonline.theiia.org/https://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/Ia-Mag-Oct-2021-300x250.pngIA Magazine Online - Octoberhttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=55IA Magazine Online - October
GTAG: Auditing Business Applicationshttps://global.theiia.org/standards-guidance/recommended-guidance/practice-guides/Pages/GTAG-Auditing-Business-Applications.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/GTAG-Auditing-Business-Applications-300x250.pngGTAG: Auditing Business Applicationshttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=75GTAG: Auditing Business Applications
CPE Reportinghttps://global.theiia.org/certification/certified/Pages/CPE-Opportunities.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/EOY-CPE.pngCPE Reportinghttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=76CPE Reporting
Internal Audit Practitionerhttps://global.theiia.org/certification/cia-certification/Pages/Internal-Audit-Practitioner.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/2020-Internal-Audit-Practitioner-CellPhone-300x250.pngInternal Audit Practitionerhttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=65Internal Audit Practitioner
IIA Global Webinar Playback Libraryhttps://www.theiia.org/sites/auditchannel/members/Pages/MOW-GL.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/Webinar-Playback-Web-Ads-300x250.pngIIA Global Webinar Playback Libraryhttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=61IIA Global Webinar Playback Library
Tone at The Tophttps://dl.theiia.org/AECPublic/Tone-at-the-Top-August-2021.pdfhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/TaT-Aug-2021-300x250.pngTone at The Tophttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=68Tone at The Top
IT General Controls Certificate Toolkithttps://global.theiia.org/edu-events/Pages/Certificate-Programs.aspx#ITpControlshttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/IT-General-Controls-Certificate-300x250.pngIT General Controls Certificate Toolkithttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=70IT General Controls Certificate Toolkit
CIA CRMAhttps://global.theiia.org/certification/crma-certification/Pages/CRMA-Exam-Why-and-How-its-Changing.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/Updated-CRMA-Launch-300x250.pngCIA CRMAhttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=69CIA CRMA
Future Readyhttp://theiia.mkt5790.com/Foundation_FutureReady/https://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/Future-Ready-300x250.pngFuture Readyhttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=71Future Ready
Global Perspectives & Insightshttps://global.theiia.org/knowledge/Pages/Global-Perspectives-and-Insights.aspxhttps://dl.theiia.org/instrep/PublishingImages/GPI-Remote-Auditing-300x250.pngGlobal Perspectives & Insightshttps://dl.theiia.org/instrep/Lists/InstituteAds/DispForm.aspx?ID=72Global Perspectives & Insights

​​LinkedIn Facebook Twitter Audit Channel

Global OnDemand